Waarom is ventileren toch zo belangrijk?

30/08/2021
|
29
industriële ventilator

Veel mensen onderschatten de noodzaak van goede ventilatie en zien het nut er niet van in. Schone lucht is echter erg belangrijk. Ventilatie is het vervangen van vervuilde lucht door zuivere lucht. Ventilatie moet zorgen voor een verhoging en verbetering van de zuiverheid van lucht. Of je kiest voor een natuurlijke of een mechanische ventilatie maakt geen groot verschil. De meeste mensen hebben geen zin om in de winter als het koud is de ramen open te zetten en kiezen liever voor een mechanische installatie. Mechanische ventilatie is makkelijk om zelf te regelen en je kunt beslissen wanneer je ventileert.

Waarom is ventilatie onmisbaar?

Ventilatie zorgt voor een betere luchtkwaliteit. Over het algemeen is bekend dat het inademen van frisse lucht mensen goed doet. De uitgeademde lucht moet zo snel mogelijk worden weggevoerd, zodat een andere persoon ook weer frisse lucht in kan ademen. Als er onvoldoende verse lucht is, heeft dit direct invloed op de luchtkwaliteit en ook op de gezondheid van de mensen. Als er slecht wordt geventileerd kunnen ook gezondheidsklachten zoals hoofdpijn en vermoeidheid opspelen. Een tekort en frisse lucht kan ook zorgen voor concentratieverlies. Een goede ventilatie kan dus zorgen voor een verhoogde productiviteit. Een slechte ventilatie kan ook zorgen voor schimmel. Schimmels zijn moeilijk te verwijderen en schadelijk voor de gezondheid. Schimmels komen vrij als het vocht nergens heen kan. Je kan ook een CO2 meter plaatsen, waarop je kan zien hoe hoog het CO2-gehalte is en de luchtvochtigheid.

Gerelateerd nieuws  5 Redenen waarom je een motor moet hebben!

industriële ventilator

Ventilatie in de industrie

Er worden hoge eisen gesteld aan de ventilatie binnen productiebedrijven en industriële faciliteiten. Novenco is gespecialiseerd in een industriële ventilator. Ventileren in de industrie gaat namelijk anders in zijn werk als thuis ventileren. Een industriële ventilator zou terug te moeten vinden zijn in kantoorruimtes voor het comfort van de werknemers. Ook in een fabrieksruimte is een industriële ventilator van groot belang. Het zorgt er namelijk voor het verwijderen van stof en giftige gassen. Ook voor datacenters is een goede ventilatie van belang. Het beschermt de installaties tegen oververhitting. Een industriële ventilator zorgt voor frisse lucht van buitenaf, beschermt medewerkers van een hitteberoerte, vermindert het risico op brand of een explosie en vermindert de blootstelling aan verontreinigde stoffen die in de lucht hangen.

Meer in deze categorie

Wisselen van energieleverancier

|
Default

Het belang van wintertuinonderhoud: hoe snoei je jouw tuin op de juiste manier in de winter?

|
Default, Huis en tuin

Veilig werken met gevaarlijke stoffen

|
Default

5 Redenen waarom je een motor moet hebben!

|
Default
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!