Wisselen van energieleverancier

14/04/2023
|
196
energieleverancier

Op zoek gaan naar een nieuwe energieleverancier kan om meerdere redenen. Soms is het simpelweg voordeliger om voor een andere optie te gaan, of soms gaat iemand verhuizen en wil hij of zij de opties bekijken. In deze blog lees je alles wat je moet weten over wisselen van energieleverancier.

Kosten opzeggen energiecontract

Wil je overstappen naar een nieuwe energieleverancier, maar heb je nog een contract lopen bij een andere leverancier? Dan is het zaak om dit contract tijdig op te zeggen. Afhankelijk van jouw situatie komen daar bepaalde kosten bij kijken. Meestal zijn de kosten van het opzeggen van je energiecontract niet uitzonderlijk hoog. Bij een contract dat nog korter dan 1,5 jaar duurde, zijn de kosten €50. Dit kan oplopen tot een bedrag van €125 wanneer het contract nog langer dan 2,5 jaar geldig was. De energieleverancier heeft 6 weken de tijd om een opzegvergoeding van je te vragen. Dit moet namelijk uiterlijk van je gevraagd worden bij het verstrekken van de eindafrekening. Overigens zijn er veel energieleveranciers die je helpen bij het betalen van de kosten. Zo motiveren ze overstappen en vaak wordt dit dus al gedekt. De kosten opzeggen energiecontract zijn dus vaak erg laag.

Gerelateerd nieuws  Het belang van wintertuinonderhoud: hoe snoei je jouw tuin op de juiste manier in de winter?

Energieleverancier kiezen

Wanneer je over wilt gaan stappen is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Je stapt immers over om een vooruitgang in je situatie te realiseren en hier moet je dan ook rustig de tijd voor nemen. Neem eens een kijkje op internet en vergelijk de mogelijke energieleveranciers. Welke leverancier heeft de laagste kosten voor jouw situatie? Bekijk ook zeker de voorwaarden van de leveranciers en staar je niet blind op de prijs. Overweeg of bijvoorbeeld een betere klantenservice of aanvullende extra’s voor jou een bepaald extra bedrag per maand waard is. Zo kun je in alle rust een weloverwogen keuze maken en de beste energieleverancier voor jou uitkiezen. Wil je nog meer slimme keuzes maken? Lees dan deze blog ter inspiratie of kijk hoe jij houtafval kan hergebruiken

Meer in deze categorie

Het belang van wintertuinonderhoud: hoe snoei je jouw tuin op de juiste manier in de winter?

|
Default, Huis en tuin

Veilig werken met gevaarlijke stoffen

|
Default

5 Redenen waarom je een motor moet hebben!

|
Default

Verschillende soorten kasten

|
Default, Huis en tuin
© Copyright Igoumenitsa 2024
hello world!