Veilig werken met gevaarlijke stoffen

10/11/2022
|
36
productinformatiekaart gevaarlijke stoffen

Met gevaarlijke stoffen werken brengt altijd risico’s met zich mee. Toch kun je proberen om op zo’n veilig mogelijke manier met gevaarlijke stoffen om te gaan. Je kunt je werknemers en de werkomgeving beschermen met veilige kleding en goede ventilatie. Maar je moet ook weten wat je moet doen als er echt iets mis gaat. Daarom is een productinformatiekaart gevaarlijke stoffen een goed idee.

Wat is een productinformatiekaart gevaarlijke stoffen?

Als er met gevaarlijke stoffen wordt gewerkt is het extra belangrijk om aandacht te besteden aan veiligheid. Het is belangrijk om te weten met wat voor soort stoffen je werkt. Wat deze stoffen voor risico’s met zich meebrengt. En natuurlijk hoe een incident met zo’n stof moet worden opgelost. Daarom bestaat er een productinformatiekaart gevaarlijke stoffen. Een productinformatiekaart gevaarlijke stoffen maakt in een oogopslag duidelijk met welke gevaarlijke stoffen er wordt gewerkt. Er wordt ook bij vermeld wat de eventuele gevaren van de stoffen zijn. Zo kun je weten hoe je met de stoffen om moet gaan en hoe je incidenten zoals bijvoorbeeld brand of contact met de huid kunt oplossen.

Gerelateerd nieuws  5 Redenen waarom je een motor moet hebben!

Veiligheidsinformatieblad

Het veiligheidsinformatieblad is eigenlijk een uitwerking van een productinformatiekaart gevaarlijke stoffen. Op het moment dat je specifieke informatie zoekt kun je deze informatie vinden in het veiligheidsinformatieblad. Zo kun je nog beter reageren in een geval van een incident. Je weet in grote lijnen wat je moet doen en kunt verdere diepgang vinden waardoor je elke situatie goed en adequaat kunt oplossen. Je kunt al deze informatie digitaal bewaren waardoor je niet in boeken en formulieren hoeft te zoeken naar de informatie die je nodig hebt. Het digitaliseren van je productinformatiekaart en je veiligheidsinformatieblad kan dus ook bijdragen aan de veiligheid. Dit omdat je sneller over de informatie beschikt die je nodig hebt in een dringende situatie. Maar ook het bewaren van een papieren versie wordt natuurlijk zeer aangeraden. Je weet maar nooit in welke situatie je terecht komt. Stel je beschikt even niet over internet of er is een gevaarlijke stof over de computer heen gevallen, dan is een papieren versie natuurlijk ook wel zo handig. Alleen een stuk minder efficiënt als je iets moet opzoeken.

Meer in deze categorie

Wisselen van energieleverancier

|
Default

Het belang van wintertuinonderhoud: hoe snoei je jouw tuin op de juiste manier in de winter?

|
Default, Huis en tuin

5 Redenen waarom je een motor moet hebben!

|
Default

Verschillende soorten kasten

|
Default, Huis en tuin
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!